Montering

Vattenlåset

Att montera en avfallskvarn går snabbt och lätt. Man kan självklart välja att ta in en rörmockare men i de uteslutande flesta fall installerar våra kunder avfallskvarnen själva. 

Installationen tar ca 30 minuter och kräver inga konstiga verktyg. Det du behöver är en skruvmejsel och sen är det bara att sätta igång. 

 6 Snabba steg till installation

Som nämnt tidigare är installationen mycket enkel och kräver inte mer än ca 30 minuters arbete. Här är en kort beskrivining över installationen.

  1. I er sink idag sitter det en sil, denna tas bort genom att man lätt lossar på skruven som sitter i sinken. När man tagit bort denna skruv så lossnar underdelen och man får ett öppet hål rakt ner.
  2. Placera i samma hål flänsen som ingår till alla våra kvarnar. Alla våra kvarnar kommer komplett monterade. De är bara att ta isär och trä genom hålet och montera tillbaka i omvänd ordning. Enkelt och lätt -inga verktyg behövs.
  3. Haka fast kvarnen i snabbkopplingen som kommer ner i sinken
  4. Anslut vattenutkast i befintligt vattenlås med snabbkoppling.
  5. Anslut strömmen tillsammans med t.ex. befintligt uttag till diskmaskin.
  6. Kvarnen är klar att användas -kolla så att inget vatten läcker. Läcker det något så dra bara åt och kontrollera igen.

 Två vattenlås

Vi levererar en anslutning med kvarnarna som passar direkt till vattenlåset.
Den avslutande rördelen hos låset är 50 mm utvändigt. Och då passar det standardrör (dom gråa av PVC), längst ner på bilden.

Här är kvarnen och disbänken monterade till var sitt vattenlås. Slangarna går till en Y-koppling som ansluter till stamledningen.
Med slangar i bägge vattenlåsen blir montering enkel. Tycker du rörinstallationen verkar komplicerad till ditt skåp? Då kanske detta kan vara en enkel lösning. Nackdelen är att det tar lite mer plats.
Kvarnens el är ansluten till radioströmbrytarens mottagare.
Diskmaskinen går till vattenlåsets anslutning.

 

Elinstallation

Pneumatisk strömbrytare 

Flexibel, bekväm och billig.
Enkel och tillförlitlig strömbrytare. Kvarnens stickpropp ansluts till brytaren. Tryckknappen monteras genom ett 32 mm hål i diskbänken. Ett tryck på knappen skickar en luftpuls genom slangen till strömbrytaren där kvarnens stickpropp går in.

Radioströmbrytare

Flexibel, bekväm, barnsäker
Det här är vår egen lösning för säker start och stopp av avfallskvarnar som saknar strömbrytare. Observera att Maxmatic Automat har inbyggd strömbrytare och behöver således inte inte annan strömbrytare.

Det här är NEXA mottagare och sändare. Sändaren till höger på bilden ser ut som en vanlig utanpåliggande väggströmbrytare.

Den kan placeras var som helst. Högt inne i ett skåp om man inte vill att de minsta barnen skall köra kvarnen. Den kan t.om sitta på diskbänken.
Mottagaren Till vänster pluggas i vägguttaget i underskåpet. Nätsladden från kvarnen pluggas i mottagaren

• Sändaren till höger Fästes  med dubbelhäftande tape på bekvämt ställe. Då är allt klart.
• Ser ut som vilken strömbrytare som helst men det går inga kablar till den.
Ingen elinstallation behövs om du har ett jordat vägguttag i närheten.
I vissa nät uppstår störningar från kvarnen. Det går inte  att stänga av kvarnen eller man får hålla knappen nere ett tag. Problemet kan lösas med ett filter som anbringas på kabeln. Skulle du få problem så kan köpa filterpaketet av oss.

Sändaren till fjärrkontrollen (radioströmbrytaren) kan placeras nästan var som helst.

Grenuttag

Enkelt och billigt
Det här är det enklaste och billigaste sättet att ordna start och stopp till kvarn utan inbyggd strömbrytare. Ett vanligt grenuttag med strömbrytare som man fäster vid underskåpets dörr. Kostnad 30 – 50 kr.
Fungerar perfekt. Fast en del tycker att det är alldeles för enkelt.0